top of page

ריקודי עם - לא מה שחשבת... / איתן אורן

מכירים את משחק האסוציאציות? מעניין מהי האסוציאציה הראשונה שהיתה קופצת לכם לראש אם היו מציגים בפניכם את צירוף המילים "ריקודי עם".

לא משנה מה חשבתם על ריקודי עם, מה שחשוב בעינינו הוא שתחשפו גם אתם לתחביב שגורם לכל כך הרבה אנשים אושר, שמחה והנאה.

מדובר בענף שעובר שינויים כל העת, כשהשינוי העיקרי בשנים האחרונות הוא שלצד שימור שירי ארץ ישראל היפה והטובה חוברו ריקודים ללהיטים בני התקופה.
קולם של שלמה ארצי, שרית חדד, מירי מסיקה, אייל גולן, ואפילו קובי אפללו ... נשמע רבות ברחבה.
זאת ועוד, אל רחבת הריקודים הצטרפו בשנים האחרונות צעירים רבים שגילו את התחביב דרך פרוייקטים הנקראים "בית ספר רוקד", ודרך הרקדות מתחילים הפונות לצעירים.
ריקודי העם הינם תחביב חברתי - ספורטיבי מהמעלה הראשונה. נסו גם אתם ותיווכחו עד כמה קשה לתאר במילים את מידת ההנאה מהעניין.

זה הזמן להצטרף למעגל!

ריקודי עם - הלכה למעשה
על רחבת הריקודים ניתן למצוא שלוש צורות ריקוד שונות במקצת זו מזו, והן: ריקודי מעגלים, ריקודי זוגות, ריקודי שורות.
ריקודי המעגלים (כשמם כן הם) נרקדים בתנועה מעגלית, עם כיוון השעון או נגדו, כאשר המצב האופטימלי הוא שהרוקדים אוחזים ידיים תוך כדי הריקוד.
ריקודי הזוגות נרקדים אף הם בתנועה מעגלית כשמצב המוצא הוא שבת הזוג ניצבת בצד החיצוני של המעגל ובן הזוג בחלקו הפנימי. בריקודים אלו לא כל הזוגות מגיעים יחד מראש, וישנה אפשרות להזמין בת / בן זוג לריקוד בהרקדה עצמה.
ריקודי השורות נבדלים בכך שהם לא נרקדים בתנועה מעגלית, אלא עם הפנים לחזית תוך שינויי כיוון ותנועה לצדדים, לפנים ולאחור ... בהתאם לצעדי הריקוד. לדוג': הריקוד המוכר "לאטינוס".

כל אחד יכול!
על מנת להצטרף למעגל אין צורך בידע מוקדם או בכשרון תנועתי יוצא דופן, חוגי המתחילים בנויים בדרגות קושי "מהקל אל הכבד" כך שגם מי שלא רקד מעולם יוכל להשתלב. חשוב לציין שלא מדובר בסגנון ריקוד מאולתר אלא בצעדים ותנועות שחוברו על ידי היוצר ספציפית לאותו שיר, הווה אומר שבכל מקום בארץ ובעולם רוקדים את אותו ריקוד באותו אופן (למעט מקרים חריגים ביותר).

גם לנשים דתיות
לנשים שאינן מעוניינות לרקוד בחברת גברים מטעמים דתיים או אחרים קיימת האפשרות לרקוד בחוג לנשים בלבד, בחוגים אלו הדגש הוא על ריקודי מעגל ועל ריקודי שורות.

bottom of page