top of page
Business Team At Work

מאמרים

העיתון האלקטרוני "עיצוב תדמית"

היום הקובע - תדמית במקום העבודה

מאת: ציפי גלזר

על מה להקפיד ביום העבודה הראשון שלנו במקום חדש? מה ללבוש, איך להתנהג ולמה לשים לב במיוחד?

בשעה טובה ומוצלחת התקבלנו למקום עבודה חדש, וסוף סוף הגיע היום הגדול: יום העבודה הראשון שלנו, שבו מציגים אותנו בפני כל עובדי החברה, היום שבו עלינו להיות במיטבנו ולא לקלקל את הרושם החיובי שנוצר בראיון העבודה.
אין ספק שהיום הזה הוא החשוב ביותר מבין כל הימים שילוו אותנו בתקופת עבודתנו במקום זה, שכן חשיבותו של הרושם הראשוני שנוצר היא ידועה. כדי לתקן את הרושם הראשון שנוצר נדרשים לפחות 11 מפגשים נוספים.
ביום הראשון כדאי לשים לב במיוחד לדברים הבאים:

המראה החיצוני
אנשים רבים מקדישים תשומת לב רבה לביגוד שילבשו ביום זה, אך מזניחים את החלקים החשופים בגוף, שיש להם השפעה לא פחות גדולה על הרושם הראשוני: חשוב, למשל, שהשיער ייראה נקי ומטופח עם תספורת נכונה ומתאימה. חשוב שכפות הידיים תהיינה מטופחות, ואם באים עם סנדלים, חשוב להקפיד גם על כף רגל מטופחת.
הלבוש צריך להיות מותאם לסגנון הנהוג במקום, ולכן כבר בפגישות המקדימות שלנו כמו בראיון העבודה, חשוב לשים לב מה לובש הצוות.
צבעי לבוש: מומלץ ללבוש בגדים בגוונים רגועים. כחול, למשל, כמעט תמיד מומלץ, כיוון שהוא משדר רוגע, יציבות ומקצועיות, מסרים שמשרתים בצורה מאוד טובה את הכניסה. צבעים רגועים נוספים, הם אפור, וגם לבן, המשדרים נקיון ופתיחות ורצון לקשר בלתי אמצעי. לכל אחד מהצבעים הללו יש גוונים שונים, וחשוב לבחור את הגוון שמתאים לנו.
צבעים לא מומלצים: אדום, שמשדר מסרים מאוד חזקים כמו דם וסקס, אגרסיביות, מוחצנות ומעורר אנשים בדרכים שונות. מומלץ לא ללבוש שילוב שיש לו קונטרסט חזק כמו שחור עם לבן, כיוון שזה משדר סמכותיות וכוחניות. גם צהוב לא מומלץ כיוון שמתבלט מדי.
בכל מקרה, חשוב להתלבש לפי צו האופנה ולא לשכוח להקפיד גם על נעליים נקיות, מצוחצחות ולא בלויות.
אביזרים: לא להגזים באביזרים כמו תכשיטים, אבזמים, כפתורים וכדומה. חוק ה-13 אומר שאין להשתמש ביותר מ-13 פריטים, אחרת בולטים יתר על המידה. יש לשמור על הופעה הרמונית ומאוזנת.
ריח: כדאי להשתמש בבושם או אפטרשייב, אך במידה, כך שרק מי שנמצא בקרבתכם יוכל להריח.

ההתנהגות
הצגה עצמית: אם איש לא הציג אותנו, זה הזמן לתפוס אומץ ולהציג את עצמנו בפני האדם הרלוונטי. חשוב מאוד לומר לא רק את השם הפרטי, אלא גם את שם המשפחה, מה שיגרום לאחר להתייחס אלינו בכבוד. מומלץ, בנוסף לשם, לספר על עצמנו מספר מילים, כמו מהיכן הגענו.
לחיצת יד: לחיצת יד היא סימן לשוויון. במקום חדש ולא מוכר שבו אנו עדיין בגדר אורחים, לא מומלץ ליזום לחיצת יד, אלא לחכות שהאדם שמולנו יושיט לנו את ידו מיוזמתו. יתכן שאינו מעוניין או שהוא בכיר מאתנו, ובמקומות עבודה ההיררכיה היא זו שקובעת מי יושיט את היד ראשון.
לנשים מומלץ לתגבר את לחיצת היד ולגברים להחליש אותה. תוך כדי לחיצת היד מומלץ לחייך וליצור קשר עין קצר.
שימוש בשם: כדאי להשתמש בשמו של האדם שעמו מדברים בעת השיחה. בכך אנו גם מסייעים לעצמנו לזכור את שמו וגם עושים טוב לאותו אדם, בכך שמאפשרים לו לשמוע את הצליל האהוב עליו ביותר: שמו. כינויי חיבה כמו "יקירי", "יקירתי", "חמוד", "מותק" וכדומה - תשאירו לעוד הרבה זמן, ורק אם אתם באמת מתכוונים לכך.

שפת הגוף
חשוב להימנע מנגיעות מיותרות באנשים, מפלישה למרחב הטריטוריאלי שלהם, כלומר התקרבות של יותר מחצי מטר מהאדם. כדאי לרכון מעט קדימה כסימן להקשבה. כדאי ליצור קשר עין אך להימנע ממבט חודר, "לטייל" עם העיניים אך להישאר באזור הפנים של האדם.
חשוב לשים לב ליציבה ולעמידה שלנו: פיסוק קטן, כפות ידיים גלויות, לא לעמוד כפוף, לא לשלב ידיים, להימנע מתנועות עצבניות. חשוב לחייך הרבה. החיוך הוא דרך להעברת אנרגיה חיובית, וכאשר אנו מחייכים נקבל חיוך בחזרה.

באופן כללי ניתן לסכם, כי היום הראשון בעבודה אינו הזמן להתבלט. חשוב להתנהג על פי ההמלצות שניתנו כאן, ורק לאחר תקופה שבה התוודעתם לאנשים ורכשתם ביטחון, התחילו להשפיע מאישיותכם.

הכתבה פורסמה במגזין "מישו" - האתר לחיפוש עבודה / אסנת אלוני.

ציפי גלזר - תקשורת אסרטיבית בפרזנטציה, בעסקים, בחיים ובהורות.

bottom of page